Wylde Swan

De Wylde Swan is een 62m klasse A tweemast topzeilschoener die in 1920 werd gelanceerd.
Wylde Swan is een snelvarend schip dat oorspronkelijk in 1920 in Duitsland is gebouwd als stoomschip.
Wylde Swan combineert de majesteit en tactiek van de grootste tall ships met de zeileigenschappen en rauwe opwinding die je normaal alleen op veel kleinere jachten aantreft.
In 2011 was Wylde Swan overal winnaar van de beroemde Tall Ships Race en van de Trophy for Friendship and Understanding. Dit is een onderscheiding voor de vriendschappen die zijn ontstaan ​​aan boord van Wylde Swan. De Wylde Swan-crew zei dat het hun droom was om een ​​Tall Ship te bouwen dat optimaal geschikt is voor Sail Training voor jongeren en teambuilding voor professionals. Wylde Swan is een droom die tot leven komt.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook of Instagram.

Oosterschelde

De Oosterschelde is een 50m klasse A 3 mast topzeilschoener die in 1917 werd gelanceerd.
Ga mee met Tall Ship Oosterschelde voor een actieve zeilvakantie of huur het schip voor een uniek evenement!
De driemaster topzeilschoener ‘Oosterschelde’, gebouwd in 1918, is het grootste gerestaureerde Nederlandse zeilschip en is een monument voor de Nederlandse scheepsbouw en zeevaart onder zeil. ‘Oosterschelde’ maakte verschillende indrukwekkende reizen sinds haar restauratie in 1992.

Zo zeilde ze bijvoorbeeld twee keer de wereld rond (1996-1998 en 2012-2014), maakte ze verschillende expedities naar Spitsbergen / Spitsbergen en Antarctica, zeilde ze twee keer de wereld rond en zeilt ze meestal naar Kaapverdië in de winter.

Maar ook in binnen- en buitenlandse havens wordt het schip ingezet voor presentaties en zakelijke evenementen. Varen aan boord van ‘Oosterschelde’ is een bijzondere ervaring.

Aan boord ben je geen passagier maar onderdeel van de gastbemanning. Zeilervaring heb je niet nodig, de ervaren en professionele bemanning legt je graag de functie van alle touwen, vallen en schoten uit. Het kan een pittige klus zijn omdat de Oosterschelde geen lieren gebruikt om de zeilen te hijsen, maar na het werk is er volop tijd om te relaxen, te genieten van lekker eten, muziek en elkaars gezelschap in de ruime salon.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook of Twitter.

Class: Class A
Rig: 3 Masted Topsail Schooner
Launched: 1917
Flag: Netherlands
Length: 50M
Sail Area: 891M²
Home Port: Rotterdam
Replica of: One of the very few truly historic ships

Eendracht

Ontdek het zeezeilen en ervaar de geweldige sfeer aan boord tijdens een zeilavontuur op zee. Of je nu jong of oud bent: Zeilschip Eendracht is er voor iedereen! Vrijwel de gehele bemanning van de Eendracht bestaat uit vrijwilligers. Geen zeebenen? Je krijgt ze snel genoeg. Onze professionele crew leert je graag alle kneepjes van het vak. Met een lengte van bijna 60 meter, een breedte van 13 meter en een diepte van 5 meter is het zeilschip de grootste driemastschoener van de Benelux. Stap aan boord en krijg het gevoel!

Alle hens aan dek tijdens een zeiltocht.
Zeezeilen is teamwerk. Veel plezier door de zeilen te hijsen of aan het roer te staan. Rol je mouwen op en help met het hijsen van de zeilen. Op de brug is ook veel te zien; de stuurman vertelt je graag alles over het navigeren op het schip. In de kombuis bereidt de scheepskok een smakelijk ontbijt, lunch en diner.

Om mensen literair de wind volop in de zeilen te bieden en samen te brengen. Dat is ons ideaal als non-profit organisatie. Op de Eendracht organiseren we jaarlijks verschillende sociale projecten met andere goede doelen en maatschappelijke organisaties. Dankzij onze stichtingsleden, sponsors, vrijwilligers en opdrachtgevers kunnen wij jong en oud helpen ontdekken wat zeezeilen voor u doet. Boek je favoriete reis en help mee om onze sociale projecten mogelijk te maken zodat het schip kan blijven zeilen!

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Instagram, Twitter of YouTube.

Gulden Leeuw

De Gulden Leeuw is één van ’s werelds grootste driemast-topzeilschoeners, gebouwd onder architectuur, ze heeft een perfect zeilvermogen.
Het schip heeft een zeer hoge veiligheidsnorm vanwege de strenge Nederlandse aanvullende veiligheidseisen bovenop de SOLAS-eisen.
Onze professionele bemanning bestaat uit zeer goed opgeleide en ervaren zeilers die beschikken over alle vereiste certificaten.

De (dek) indeling van de Gulden Leeuw staat garant voor een veilige leeromgeving. De Gulden Leeuw is gebouwd met het oog op zeiltraining.
We zijn gepassioneerd door zeiltraining en staan ​​te popelen om “je de weg te wijzen”. Zodra u aan boord stapt, beschouwen wij u als “een van de bemanningsleden”. Aan boord van ons schip waarderen we teamgeest en een open sfeer.

Varen is geweldig! We begrijpen ook dat je er bent om anderen te ontmoeten, de wereld te zien en plezier te hebben. Dat snappen we. Je bent van harte welkom om bij ons te komen werken en deel uit te maken van het team.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Instagram, of YouTube.

Class: Class A
Rig: 3 Masted Topsail Schooner
Launched: 1937
Flag: Netherlands
Length: 52.37M
Sail Area: 1400M²
Home Port: Kampen
Member of Tall Ships America®

Previous Names:
M/S DANA (1937)
DANA Researcher (1980)
Esvagt DANA (1984)
DANA Nyborg (2000)

Morgenster

Als volbloed zeiltraining groot schip is Morgenster een sterke leeromgeving voor zeevarende scholen en de Nederlandse Koninklijke Marine.
In samenwerking met Windseeker voert Morgenster Europese jongerenuitwisselingsprogramma’s uit. Voor deze jongeren is dit een fantastische en prettige manier om hun internationale netwerk te starten. In de zomer doet ze mee aan de Tall Ship Races. Als je zou twijfelen aan de bovenwindse capaciteiten van Morgensters, kijk dan eens naar de STI-handicapfactor van 1,65. 36 internationale jongeren hebben een geweldige tijd samen met het varen over de zeeën.

In de haven en evenementen doet ze bedrijfszeilen met maximaal 90 gasten. De wintersport van Morgensters is zeilen op zonnige, ontspannen breedtegraden. Deze winter in week zeilvakanties langs de westelijke Canarische Eilanden.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook of YouTube.

Class: Class A
Rig: 2 Masted Brig
Launched: 1919
Flag: Netherlands
Length
Sail Area
Home Port: Den Helder

Eye of the wind

De honderdjarige brik Eye of the Wind neemt je mee naar de meest betoverende zeilgebieden en de mooiste havens. Ontdek zelf de charme van dit prachtige schip tijdens een aantrekkelijke themareis, hoogwaardige leiderschapstraining, een bedrijfsevenement of een individueel charter. Eerdere zeilervaring is niet vereist om op onze windjammer te varen. Ontspan onder de zeilen in harmonie met de natuur en de zee. “Laat je geest zeilen!”.

Bied uw medewerkers en klanten een onvergetelijke ervaring of een kwalitatief hoogstaand evenement in een uitdagende maritieme omgeving of trakteer uzelf op een unieke vakantie aan boord van dit juweel onder de laatste originele tall ships.

Met een individueel charter mag u het ‘Eye of the Wind’ uw “eigen” noemen. In tegenstelling tot onze dagtochten en thematours, neemt u de beslissingen over uw vertrekhaven, bestemming, koers en duur van uw verblijf aan boord. In de westelijke Oostzee voor de zomermaanden en de Caribische Zee voor de winter.

Uw schipcharter omvat de kapitein, een professionele bemanning en een privékok. Het kan een eendaags charter zijn, bijvoorbeeld voor uw verjaardagsfeest, huwelijksfeest, fotoshoot of om uw medewerkers en klanten een kwalitatief hoogstaand evenement aan te bieden in een maritieme omgeving. Als alternatief kan het een meerdaagse zeereis zijn, uw medewerkers uitdagen of uzelf trakteren op een werkelijk unieke vakantie.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Twitter of YouTube.

Class A: Class A
Rig: Brig
Launched: 1911
Flag: United Kingdom
Length: 132FT
Sail Area
Home Port: Jersey

Alexander von Humboldt II

Alexander Von Humboldt II (of ‘ALEX 2′), gebouwd in 2011, zet het werk van haar voorganger voort door het zeilen op grote schepen voor iedereen beschikbaar te maken, ongeacht hun eerdere ervaring.Met maximaal 25 bemanningsleden en 54 stagiaires aan boord, vaart ALEX 2 meestal gedurende de zomer reizen van 1 tot 14 dagen over de Noord- en Oostzee, voordat hij in de winter naar het zuiden gaat naar de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden of het Caribisch gebied. Je zult haar vaak zien deelnemen aan de jaarlijkse Tall Ships Races en Regatta’s die worden georganiseerd door Sail Training International.

Alexander von Humboldt II biedt mensen van 15-25 jaar een ervaring die bekend staat als ‘Sail Training’, een cursus in persoonlijke en professionele ontwikkeling die wordt verdedigd door jeugdorganisaties, multinationale ondernemingen en zelfs marines van over de hele wereld.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Instagram of Twitter.

Class A: Class A
Rig: 3 Masted Barque
Launched: 2011
Flag: Germany
Length: 65M
Sail Area: 1360M²
Home Port: Bremerhaven, Germany

Amerigo Verspucci

Amerigo Vespucci, gelanceerd in 1931, is een schoolschip voor de Italiaanse marine (Marina Militare) met een bemanning van maximaal 450 wanneer ze begint aan trainingsreizen voor adelborsten van de Italiaanse marine-academie (Accademia Navale).

Wist u? Veel marines van over de hele wereld gebruiken grote schepen zoals Amerigo Vespucci om hun cadetten te laten kennismaken met een ervaring die bekend staat als ‘Sail Training’, een cursus in persoonlijke en professionele ontwikkeling die wereldwijd wordt verdedigd vanwege de effectiviteit bij het ontwikkelen van sleutelvaardigheden op het gebied van leiderschap, teamwerk en meer.

We hebben nog geen officiële website gevonden voor dit tall ship, maar zullen hier een link publiceren zodra deze beschikbaar is.

Class A: 
Rig: Full Rigged Ship
Launched: 1931
Flag: Italy
Length
Sail Area
Home Port: La Spezia, Italy

Website:

ZOEK:

EIGEN YOUTUBE KANAAL: 

FACEBOOK:

INSTAGRAM:

TWITTER:

Appledore IV

De schoener Appledore IV is eigendom van en wordt geëxploiteerd door BaySail, een 501 (c) 3 non-profitorganisatie gevestigd in Bay City, Michigan.
Avonturen aan boord van een groot schip aan boord van Appledore IV versterken de missie van BaySail om het milieubeheer van de waterscheiding van Saginaw Bay en het ecosysteem van de Grote Meren te bevorderen en om persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden te bieden aan leerlingen van alle leeftijden door middel van educatieve ervaringen aan boord en op het land.
Sinds de oprichting in 1998 hebben meer dan 48.000 jongeren een BaySail-onderwijsprogramma meegemaakt.
Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Instagram of Twitter.

Class A: Class B
Rig: Gaff Schooner
Launched: 1989
Flag: USA
Length: 85Ft
Sail Area: 3560Ft²
Home Port: Bay City, MI

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE