Soteria

Soteria biedt alle leeftijden de mogelijkheid om als volwaardig lid van de bemanning op te treden.

Oorspronkelijk gebouwd als scholvissersschip met een ‘nat’ ruim door Christian Nielsen in Friedrichshaven, Denemarken, biedt Soteria de mogelijkheid voor alle leeftijden om als volwaardig lid van de bemanning op te treden. Ervaring is niet nodig, aangezien er volledige training wordt gegeven om de zeilen te zetten, een kompaskoers te sturen en te navigeren. Ze heeft regelmatig deelgenomen aan piratenverkiezingen met volledig gekostumeerde piraten die kanonnen afvuren met een soortgelijke schoener. Alle bemanningsleden zijn onbetaalde vrijwilligers en boekingen kunnen worden gedaan door individuen of groepen.

De Schooner Soteria is beschikbaar voor een scala aan zakelijke kansen, van gastvrijheid in de haven tot teambuilding dagzeilen en reizen, u zult zeker iets vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Bezoek hun website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook of Twitter.

Class: Class B

Rig: Gaff Schooner

Launched: 1932

Flag: United Kingdom

Length:

Sail Area:

Home Port: Rye

South Passage

South Passage is een 30 meter lange gaffelschoener die op traditionele wijze langs de Australische oostkust van Sydney naar Cairns voer. Onze primaire focus is op school gebaseerde dagzeilen en reizen en ook op avontuurlijke reizen met de Duke of Edinburgh Award. Tijdens onze overtocht langs de kustlijn hebben we soms afleverreizen die we openstellen voor het publiek om voor een korte tijd de bemanning te vergezellen om het leven aan boord van een traditioneel gevaren schip op zee te ervaren.

South Passage is eigendom van en wordt beheerd door Sail Training Association of Queensland. South Passage heeft de afgelopen 25 jaar meer dan 50.000 jonge mensen naar zee gebracht. Onze visie is om jonge mensen te laten groeien en ontwikkelen door middel van avontuur onder zeil. Onze missie is het bieden van veilige en uitdagende ervaringen voor jonge mannen en vrouwen die het schip gebruiken als medium om leiderschap, initiatief, onafhankelijkheid en zelfdiscipline te ontwikkelen. We hebben een bemanning van 6 – een professionele schipper, zeilmeester en kok plus drie vrijwillige wachtleiders. Reisdeelnemers worden ingedeeld in een van de drie horloges en worden voor de duur van de reis 24 uur per dag, 7 dagen per week geroteerd. De bemanning op wacht is verantwoordelijk voor alle aspecten van de voortgang van het schip, van het zetten van zeilen, overstag gaan, gybing, helmen en navigatie. Ervaring is niet nodig – wij leren u “de kneepjes van het vak”!

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook.

Class: Class C

Rig: Gaff-Rigged Schooner

Launched: 1993

Flag: Australia

Length: 29,98M

Sail Area: 270M

Home Port: Manly, Queensland, Australia

Spirit of Bermuda

Het idee van het leveren van een eerste klas Karakter Onderwijs Programma met behulp van een hoog schip ontworpen naar de schoeners die onze voorouders gebouwd in de jaren 1800 werd bedacht in 1996. Als zeilers zelf, de oprichters geloofden dat ervaringsleren door middel van zeil opleiding was een van de beste manieren om te helpen bij de bestrijding van de groeiende negatieve sociale problemen die teisterden onze jeugd.

Na te zijn gebouwd in Rockport, Maine, Spirit of Bermuda zeilde in Bermuda voor de eerste keer in het najaar van 2006 en kort na hield zijn eerste schoolreis met studenten van de M3 openbare school niveau. In 2007 werd de Stichting bekroond met de Sail Training Programme of the Year Award door Tall Ships America. Sindsdien heeft Spirit of Bermuda meer dan 4.000 jongeren levensveranderende ervaringen gegeven door middel van schoolreizen, schoolvakanties en buitenlandse reizen in de zomer.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook.

Class: Class A

Rig: Sloop

Launched: 2006

Flag:

Length: 34,1M

Sail Area:

Home Port:

Statsraad Lehmkuhl

Oorspronkelijk was het een opleidingsschip voor de Duitse koopvaardij, Grossherzog Friedrich August (haar naam bij de lancering) werd door de Britten als prijs in ontvangst genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog en vervolgens in 1921 verkocht aan de Noorse kabinetsminister Kristoffer Lehmkuhl. Ze werd omgedoopt tot Statsraad Lehmkuhl (minister Lehmkul ) als blijk van waardering voor Kristoffer voor zijn steun aan de zeiltraining van het schip. Ze werd vervolgens in 1940 in beslag genomen door Duitse troepen (die haar tijdelijk Westwärts noemden) voordat ze na de oorlog aan haar eigenaren werd teruggegeven.

Tegenwoordig wordt ze voornamelijk gebruikt voor zeiltrainingen, waarbij scholen, clubs, bedrijven en zelfs de Koninklijke Noorse Marine haar regelmatig verhuren. Ze woont het hele jaar door ook veel belangrijke evenementen voor grote schepen in Europa bij.

Wist u? Statsraad Lehmkuhl biedt een ervaring die bekend staat als ‘Sail Training’, een cursus in persoonlijke en professionele ontwikkeling die wordt gesteund door jeugdorganisaties, multinationale ondernemingen en zelfs marines van over de hele wereld.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie of volg Facebook en/of instagram

Class: Class A

Rig: Three Masted Barque

Launched: 1914

Flag: Norway

Length: 85M

Sail Area: 2026M

Home Port: Bergen, Norway

Previous Names:
Grossherzog Friedrich August (1914)
Statsraad Lehmkuyhl (1921)
Westwärts (1940-1945)

Tenacious

TS Tenacious is een van de slechts twee grote schepen die speciaal zijn ontworpen om mensen met alle fysieke vermogens naast elkaar te laten varen als gelijken.

Ze werd in 2000 te water gelaten en werd het grootste houten tallship dat in de afgelopen 100 jaar in het Verenigd Koninkrijk is gebouwd. Het is 65 meter (213,25 voet) lang, inclusief boegspriet, en het is opgetuigd als een (driemaster) bark met twee bezaangaffels. Het dek is 49,85 meter lang, de romp is 54,02 meter lang en heeft een breedte van 10,6 meter op het breedste punt. Een persbericht van het Belfast Maritime Festival op 22 juni 2006 maakte bekend dat de Tenacious het grootste houten schip was dat nog dreef.

De Tenacious verplaatst ongeveer 714 ton (zomerdiepgang). Zijn eerste reis was op 1 september 2000 van Southampton naar Southampton, waarbij Sark, St. Helier en Weymouth werden aangedaan. Het schip is eigendom van een in het VK gevestigde liefdadigheidsinstelling, de Jubilee Sailing Trust, die ook eigenaar is van het 42 meter lange schip STS Lord Nelson (lengte inclusief boegspriet is 55 meter en lengte waterlijn is 37 meter).

De Tenacious was te zien in de eerste aflevering van Channel 5’s Sea Patrol UK, toen een van de bemanningsleden ziek was geworden en in een RAF Westland Sea King moest worden gehesen en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Vanwege de hoogte van de masten en tuigage vormde dit een uitdaging voor de piloot en lierbemanning van de helikopter, maar de reddingspoging was succesvol en het bemanningslid overleefde een mogelijk fatale toestand.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Instagram, Twitter of YouTube.

Class: Class A

Rig: Three Masted Barque

Launched: 2000

Flag: United Kingdom

Length: 65M

Sail Area: 1200M

Home Port: Southampton

Member of ASTO (UK Sail Training)
Member of Jubilee Sailing Trust

Thalassa

Thalassa is een klasse A van 50 meter, opgetuigd volgens oude tradities. gelanceerd in 1980.elkom aan boord van tall ship Thalassa Barquentine Thalassa is een imposant en zeewaardig groot schip.
Deze driemaster is een van de mooiste en snelste zeezeilers van de Nederlandse vloot. Volgens oude tradities opgetuigd, is Thalassa voorzien van alle moderne veiligheidsgemakken en combineert het avontuurlijk zeilen perfect met comfortabel genieten.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook of Instagram.

Class: Class A

Rig:

Launched: 1980

Flag:

Length: 50M

Sail Area:

Home Port:

SS Great Britain

Brunel’s SS Great Britain is een van de belangrijkste historische schepen ter wereld. Toen ze in 1843 werd gelanceerd, werd ze ‘het grootste experiment sinds de schepping’ genoemd.

Door grootte, kracht en innovatieve technologie te combineren, creëerde Brunel een schip dat de geschiedenis veranderde. Zijn visie voor de SS Great Britain maakte haar de betovergrootmoeder van alle moderne schepen.

Tegenwoordig is Brunel’s SS Great Britain Bristol’s favoriete attractie (TripAdvisor 2020), die de ervaring van Victoriaanse reizen levendig tot leven brengt voor bezoekers, terwijl het de grootste collectie Brunel-artefacten bezit en zorg draagt ​​voor zijn schip en nalatenschap.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op Facebook, Instagram, Twitter .

Class: Class A

Rig: Six masted Schooner

Launched: 1843

Flag:

Length: 322Ft

Sail Area:

Home Port:

Thomas E. Lannon

Schoener Thomas E. Lannon, voor ontspannen zeilen van twee uur, charters en een stap terug in de tijd!

De schoener Thomas E. Lannon werd in 1997 gebouwd in Essex, MA. Afgemeerd aan de historische Seven Seas Wharf in het Gloucester House Restaurant, Rogers Street, Gloucester, biedt de Lannon zeilen van twee uur en privécharters van half mei tot half oktober. Ga mee met de familie Ellis voor een zeiltocht en stel je voor hoe het was om honderd jaar geleden op een vissersschoener uit Gloucester te varen.

Bezoek website of volg op Facebook

Class: Class B

Rig: Fore and Aft Gaff Rigged Schooner

Launched: 1997

Flag:

Length:

Sail Area:

Home Port: Gloucester, MA

 

Trinovante

Trinovante vaart elk jaar op een ander avontuur, dus geen twee reizen of jaren zijn ooit hetzelfde.
Varen aan boord zal bij je passen als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van goede zeemanschap, graag die ‘uit de weg’ plaatsen bezoekt waar toeristen niet kunnen komen, en liever in een kleinere bemanning zit met meer praktische betrokkenheid en tijd aan de roer (Trinovante biedt plaats aan maximaal 8 gastzeilers).

Een ontspannen en vriendelijke sfeer aan boord zorgt ervoor dat nieuwe zeilers zich snel thuis voelen. De reizen van Trinovante in het VK van de afgelopen 18 jaar omvatten onder meer Noorwegen, Shetland, Orkney, Schotland, Ierland, Denemarken, Zweden, Nederland, Polen, Duitsland en Litouwen. Trinovante heeft in verschillende Tall Ships Races geracet en bezoekt af en toe maritieme festivals. Door de gevarieerde mix van proefweekenden, offshore reizen en kustzeilen is er voor ieder wat wils. Trinovante is een boot voor volwassenen en vaart niet onder de 18, behalve op speciale afspraak.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie. Voor regelmatige updates kun je ze volgen op FacebookTwitter of YouTube.

Class: Class B

Rig: Gaff Schooner Three Masts

Launched: 1994

Flag: British

Length: 70Ft

Sail Area: 2374Ft

Home Port: Colchester

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE